Măşti naturale pentru păr

      Oul de prepeliţă component miraculos pentru păr

     Masca_naturala_par Părul unei femei a fost întotdeauna un element decorativ important, de aceea acesta trebuie menţinut întotdeauna sănătos şi bine îngrijit. Știm că sub influența mediului, părul nostru îşi pierde treptat frumuseţea, devenind uscat și fragil. Pentru a preveni acest lucru şi  pentru a păstra frumusețea părului este necesară folosirea unor măşti naturale, cum ar fi măştile cu  ouă de prepeliţă.  

       Datorită unui set unic de micro-și macroelemente, aminoacizi și lecitină, ouăle  de prepeliţă sunt folosite nu numai ca maşti faciale, dar ca măști pentru  păr şi ceea ce este cel mai important, produsele necesare pentru măști de păr naturale – ouăle de prepeliţă –  sunt întotdeauna “la îndemână”.

     Ouăle de prepeliţă conţin, de asemenea, multă vitamine B şi D, atât de necesare pentru corpul şi părul nostru, precum și o mulțime de alte proprietăți utile. Coaja de ou conţinând mult calciu întăreşte structura părului.

Măşti naturale pentru păr

pe bază de ou de prepeliţă

Mască cu ou de prepeliţă împotriva mătreţii

     Sucul ​​obţinut dintr-o jumatate de lămâie se amestecă cu 4, 5 gălbenuşuri de ou de preepeliţă şi cu 2, 3 picături de ulei de ricin. Compoziţia obţinută din ingredientele de mai sus toate ingredientele se întinde bine pe pielea capului şi precum şi pe toată lungimea părului și se lasă să acţioneze timp de 40 minute. Se recomandă a clăti  masca cu apă rece.

Mască cu ou  de prepeliţă pentru păr gras

     1 ou de prepeliţă,  50 gr. brandy,  1 linguriţă de ulei de brusture, 1 linguriţă suc de lămâie, 10 g drojdie. Toate ingredientele sunt bine amestecate şi dupî ce masca rezultată se întinde pe păr, acoperiţi capul cu o cască de duş  sau pungă de plastic și înfășurați cu un prosop. După 20 de minute, spălați masca. 

 Mască de păr cu  coajă de ou de prepeliţă

   MASCA_par_deteriorat_de_apa_din_piscina  Dacă vă place înotul  în piscină, trebuie să știți că apa cu clor provoacă daune grave părului. Pentru a proteja părul de agresiunea clorului  este utilă folosirea unei măşti din coajă de ou de prepeliţă de mai multe ori pe săptămână. Acesta protejează nu doar parul de apa clorurată, dar, de asemenea, consolidează structura firului de păr.

     Pentru această mască aveţi nevoie de 1 linguriţă coajă de ou de prepeliţă, 28 g ulei de măsline, 1 castravete proaspăt decojit. Radeţi castravetele pe răzătoarea mică, amestecaţi cu  pulberea de coajă de ou, cu uleiul de măsline. Cu acest amestec, în care adăugaţi şi 1 ou de prepeliţă, efectuaţi un masaj bun. Masca  se lasă timp de 15-20 minute. Apoi se spală capul cu apă caldă, șampon și balsam. Aplicaţi aceasta mască o dată pe lună.

Mască din ou de prepeliţă şi alcool pentru păr gras și normal

     Amestecaţi 3 gălbenuşuri de ou de prepeliţă, 1 linguriţă de alcool sau vodca, 1 lingură de apă şi răspândiţi acest amestec pe păr și lăsaţi-l  timp de 15 minute. Apoi clătiţi părul cu apă caldă sau rece.

Masca de ou de prepeliţă pentru păr fragil şi deteriorat

     Se amestecă toate ingredientele: 6 gălbenuşuri de ou de prepeliţă, 6 linguri de făină de grâu 1 lingură ulei de măsline, 2 linguri de smântână şi 1 lingură  de coniac.  Masca se lasă să acţioneze timp de 30 minute, apoi clătiţi cu apă caldă.

Mască cu ou de prepeliţă pentru un păr lipsit de strălucire

masca_ou_prepelita_pentru_stralucire

Image courtesy of marin / FreeDigitalPhotos.net

      Putem aduce înapoi strălucirea și vitalitatea părului uscat şi fragil, dacă vom folosi următoarele măşti:

      Amestecaţi 5 -6 ouă de prepeliță, cu o ceaşcă de ulei de măsline şi 1/3 ceaşcă de miere. Distribuiţi amestecul peste întreaga lungime a părului și  lasaţi-l timp de 3 ore.  Părul devine  moale și strălucitor.

     Masca  cu coniac:  Amestecaţi trei ouă de prepeliță, patru linguri de coniac și aplicaţi compoziția pe păr. Infăşuraţi capul cu un prosop şi aşteptaţi aproximativ 25-30 de minute, apoi clătiţi părul.

 

Powered by Microferma Prepeliţe Tecuci