Coaja ouălor de prepeliţă – sursă naturală de calciu

Calciul poate fi obţinut din coaja ouălor de prepeliţă

   coaja_ou_prepelita După mai mult de 10 de ani de cercetări  Medicul de origine maghiară, Krompeher, împreună cu un grup de medici şi biologi interesaţi de beneficiile  cojii  oului de prepeliță pentru sănătate,  au demonstrat că aceste coji de ouă de prepeliţă sunt o sursă excelentă de calciu, calciu care este ușor de digerat şi absorbit.

     Este cunoscut faptul că deficiența de calciu, mai ales în oase este una dintre cele mai frecvente tulburări metabolice care duce la rahitism și creştere anormală a dinților la copii, la curbura coloanei vertebrale, deteriorate dintilor şi sindromul oaselor fragile la persoanele în vârstă. Tulburarea metabolismului calciului este adesea însoțită de anemie, sensibilitate la răceli, alergii, herpes pe buze, rezistență redusă la radiații, la femei slăbiciunea de contracţiilor la naştere şi atonia musculară a uterului. Corecţia calciului metabolic poate fi dificilă, deoarece medicamentul utilizat – Clorura de calciu – este slab absorbită de organism.

      Cele mai valoroase surse naturale de calciu o reprezintă scoicile şi cojile ouălor de prepeliţă. Cercetarile medicale au aratat că pulberea din coaja de ouălor de prepeliță, conţine 90% carbonat de calciu, care este  uşor de digerat. De asemenea, ea conține toate mineralele necesare organismului: cupru, fluor, fier, mangan, molibden, fosfor, sulf, zinc, siliciu și altele – în total 27 de elemente! Este deosebit de important pentru un conținut semnificativ de siliciu și molibden – aceste elemente sunt extrem de sărace în hrana noastră de zi cu zi, dar ele sunt esențiale pentru reacţii biochimice normale din organism. Consumul  cojilor de ouă de prepeliță a demonstrat o activitate terapeutică importantă lipsită de orice efecte secundare, inclusiv cele de infecţii bacteriene.  Surplusul de calciu obţinut în acest mod nu este un pericol de a se depune la nivelul articulaţiilor şi nici nu provoacă urolitiază. Coajă ouălor de prepeliţă este utilă mai ales pentru copii mici, de la un an, pentru că în organismul lor procesul de formare a țesutului osos este intens și necesită  un bun aport de calciu. Cojile incluse în mesele copiilor, au un efect extrem de benefic în rahitism si anemie, vindecare accelerată a afecţiunilor  ortopedice, cum ar fi dislocarea congenitală de sold, osteoporoza (înmuierea oaselor). Și la copii, și la adulți au un efect pozitiv pentru unghii casante și păr, sângerarea gingiilor, constipaţie, iritabilitate, insomnie, febra fânului, astm bronsic, urticarie.

Când este recomandat să consumăm

coaja de ouă de prepeliţă

 Bazat pe cercetarile sale Dr. Krompeher face următoarele recomandări:

  • consumul cojilor de ou de prepeliţă în timpul sarcinii;
  • extrem de dorit este consumul pentru copii de la 1 an la 6 ani 
  • este de dorit în adolescență și vârsta tânără (până la 19-20); 
  • în scop profilactic este recomandat consumul cojilor de ou de prepeliţă de două ori pe an pentru adulți, cu scopul de a preveni boli ale coloanei vertebrale, cariilor dentare și osteoporoza, 
  • primirea pulberii din coajă de ou este deosebit de utilă în primii ani atunci când metabolismul calciului în organism încetinește. 

Foarte des, părinții sunt interesați de întrebarea: cum să ia  pulberea – pe stomacul gol sau după masă? În acest caz, nu contează. Pulberea poate fi adăugată în mâncare. Efectul va fi mult mai mare însă dacă pulberea obţinută din coaja ouălor de prepeliţă este consumată cu 3-5 picături de suc ​​de lămâie și ulei de ficat de cod, deoarece acesta conţine multă de vitamina D și iod.

 

Powered by Microferma Prepeliţe Tecuci