Prepeliţe de consum – Carne de prepeliţă

Carnea de prepeliţă

 o delicatesă sănătoasă

  carne_prepelitaCarnea de prepeliţă are un gust deosebit, dar pe lângă faptul că este considerată o delicatesă şi este consumată în multe restaurante fine, trebuie să amintim şi recomandările medicale de consumare, cunoscut fiind faptul că, această carne are un  conţinut scăzut de  colesterol şi grăsimi.

   Astfel carnea de prepeliţă  este recomandată celor cu afecţiuni diabetice, obezitate, colesterol mărit , persoanelor cu probleme oncologice, celor ce suferă de ulcer gastric şi duodenal, hipertensiune arterială, boli ale ficatului şi rinichilor, dar şi în curele de slăbire.

    O prepeliță de carne, cu o greutate de 170 g, fără piele  contine aproximativ 123 de calorii, 40 la sută din doza zilnică recomandată (DZR) de proteine, 50 la sută niacină, 30 la suta vitamina B6 , şi 28 la suta din fier. Aceeaşi pasăre are doar 1.2 grame de grăsimi saturate,  1,2 grame de grăsimi mononesaturate,  1,1 grame de grăsimi polinesaturate, şi 64 de grame de colesterol.

   Pielea de prepeliţă are foarte puţine grăsimi, spre deosebire de cele mai multe păsări  ridicate pentru câștig maxim în greutate. Când le jumuliţi, aveți grijă să nu rupeţi pielea, deoarece este foarte subțire. Pielea  oferă o  protecție adecvat, care nu permite cărnii să se uscare în timpul gătitului.

 

Powered by Microferma Prepeliţe Tecuci