Microferma Prepeliţe Tecuci

Bine aţi venit la Microferma de prepeliţe Tecuci

Informaţii despre prepeliţe şi ouă de prepeliţă

      prepelita-japoneza   Prepeliţele  japoneze  provin din Asia de Est. Culoarea prepeliţei japoneze este de obicei galben-brun pe spate şi aripi, iar pieptul este mai deschis la culoare. Femela prezintă pe penajul de pe piept câteva picături închise la culoare, acest detaliu deosebind-o uşor de masculul care are capul roşcat închis spre maroniu.

     O prepeliţă adultă ajunge în jurul valorii de 20 cm, în înălțime și de 150g în greutate. Domesticirea lor a început încă din secolul XIV. Prepelițele au început a fi crescute datorită cărnii gustoase şi a ouălor ce au proprietăţi terapeutice.

    Pe o scară mică se pot creşte 10 la 15 de prepelițe pe o suprafaţă de 1 m pătrat.  Dacă sunt crescute în interior în bune condiții, cum ar fi spațiu suficient, produse alimentare adecvate, temperatură de peste 16 ° C  prepeliţa ajunge, în mod normal, în jurul valorii de 280 – 290 de ouă pe an.

   Prepeliţa domesticită nu cloceşte, astfel încât pentru înmulţire ouăle se incubează. Dacă doriți să creşteţi prepelițe pentru ouă de incubat, trebuie să aveţi  trei prepeliţe femele la un mascul.   Prepeliţa va începe producerea de ouă de la aproximativ 10-12 săptămâni  și va depune ouă în mod activ pentru aproximativ 14-15 luni dacă îi sunt create condiții optime. Puii de prepeliţă pot fi hrăniţi la început cu ouă de prepeliță fierte  obținându-se rezultate strălucite datorită nivelului ridicat de vitamine.

   Oul de prepeliță conține  ​​12,8 la sută proteine pe când  oul de găină 11,6 la sută. Oul de prepeliță conține, de asemenea, 137g   vitamina B1, comparativ cu 49g oul de găina. În plus, ouăle de prepeliţă oferă de cinci ori mai mult fier şi potasiu.

    Unii cercetatori afirmă ca ouăle de prepeliţă ar trebui considerate o super-alimente, deoarece au un impact foarte bun asupra sănătății noastre, protejându-ne de îmbolnăviri, tratând numeroase afecţiuni și ajutându-ne chiar la combaterea obezității. Potrivit nutriționiștilor oul de prepeliţă este unul dintre cele mai bogate alimente în  ingrediente esențiale și noi toți ar trebui să consumăm ouă cel puțin o dată pe zi.

     Dacă doriți să aflați mai multe despre prepeliţa japoneză sau despre ouăle de prepeliţă  alegeţi un subiect din meniul principal pentru a afla mai multe despre aceste minunate păsări.

     
Microferma Prepelite Tecuci ofera oua de prepelita, carne de prepelita, ingrasamant natural – dejectii de prepelita, precum si informatii despre cresterea prepelitelor
Tecuci, Galati 805300

 

Powered by Microferma Prepeliţe Tecuci